Crna Gora se u zadnjih nekoliko godina iz male tajne pretvorila u poznatu destinaciju. S obzirom na čistoću gradova, prekrasno more, idealnu klimu i prijateljski raspoložene ljude, ova mala država morala se prilagoditi velikom broju gostiju.

Naći smještaj u Crnoj Gori nije nikakva komplikacija s obzirom da apartmana, hotela, motela, mobilnih kuća i sličnih prostora ima gotovo na svakom koraku. Problem nastaje kad ne znate gdje započeti, što tražiti i koje su to poznate destinacije koje ne smijete propustiti.

Kada pričamo o popularnim gradovima Crne Gore, naravno da su najpoznatiji prostori Kotor, Budva, Herceg-Novi, Ulcinj, Sutomore i slične destinacije. Ipak, s popularnošću dolazi i viša cijena, tako da se mnogi danas odlučuju za manja mjesta kao Čanj, Bečiće i Igalo.

Obično je najbolje da posjetite neki online servis gdje vidite sve opcije koje imate i tako se odlučite za apartmane/hotel u određenom mjestu. No mnogo puta se zaboravi na neke bitne stvari pa ćemo vas podsjetiti na njih.

Na što obratiti pažnju?
Osim poprilično očitih stvari kao: broj kreveta, broj kupatila, izostanak/prisutnost određene elektronike (pogotovo klima), uključenost/izostanak doručka ili večere, trebate obratiti pozornost na neke stvari koje će vam možda zatrebati.

Ako ste prvi put u Crnoj Gori, ne bi bilo loše da pogledate kolika je udaljenost vašeg mjesta odsjedanja od centra grada.
Prometna povezanost je jako bitna ako ne dolazite u Crnu Goru autom te bi bilo dobro da imate neku mogućnost kratkog i efikasnog prevoza.
Ono što se nalazi oko mjesta odsjedanja nekad je bitnije od samog mjesta gdje spavate, jer mnogo ljudi ne provodi mnogo vremena u apartmanima.
Koji su restorani blizu? Gdje je najbliža plaža? Kakve istorijske karakteristike su u vašem mjestu odstajanja? Postoji li blizu bolnica?
Sve ovo su stvari na koje ne smijete zaboraviti jer vam mogu zatrebati. Ako ipak idete na odmor samo kako biste išli na plažu, bilo bi dobro da nemate puno pješačenja do neke lijepe plaže.
Tokom rezervisanja boravka probajte doći u direktni kontakt s osobom koja vam nudi smještaj. Ako malo upoznate tu osobu, vjerojatno ćete znati i kakav tretman da očekujete od nje.
Postoje i kampovi za one koji su raspoloženi za više prirode, manje grada. Oni su obično bliže plaži, ali nisu praktični za velike porodice.
Ako ste za nešto egzotično, možda biste trebali obratiti pozornost na smještaje na brodu. Oni znaju biti vrlo privlačni, pogotovo za mlađe parove.

Smještaj u Crnoj Gori – zaključak
Zapravo je sve u vašim rukama. Naš je savjet da uzmete komad papira, dobro razmislite tko ide na odmor, koliko dugo ide na odmor i šta od tog odmora želi: aktivni odmor, lijeni odmor, turistički odmor…

Kad to znate, znat ćete i što želite od apartmana/hotela/motela i koliko su zaista bitne karakteristike vašeg smještaja. Nakon toga, posjetite neku stranicu koja nudi smještaj, utipkajte željenu destinaciju i filtrirajte smještaje s obzirom na karakteristike za koje ste se odlučili.

Crna Gora zaista je prekrasna i nećete pogriješiti bez obzira na koju se destinaciju odlučite. No, nemojte zaboraviti uporediti cijene sličnih apartmana! Nekad možete proći puno povoljnije.

Ugodno ljetovanje!